Versuri mici pentru pitici

Versuri mici pentru pitici

Una dintre amintirile noastre,ale celor trecuti de varsta copilariei, poate cea mai puternica , este legata de scena in care perintii, bunicii, dascalii ne felicitau pentru felul in care recitam poezii, declamam texte ale caror sensuri nu le prindeam intotdeauna.

Astazi cand incercam sa gasim in memorie numele autorilor acelor texte, descoperim invariabil ca acestea sunt ocultate de nostalgia vremurilor fara griji. Sau, poate , nici nu le-am stiut vreodata. Este drept, oare, ca versuri, precum “ Melc, melc, codobelc “ , sa nu stim ca sunt inventia unei creatoare de eufonii inimitabile ?

Cum stim cu totii raspunsul la aceasta intrebare si este evident ca avem de-a face cu o eroare de educatie , ne-am simtit datori sa punem impreuna , intr-o antologie , aceste texte – cult ale copilariei copilului roman, inchipuite de mari poeti romani. Ii numim , printr-o conventie, poeti, desi sunt, in primul rand, inventatori de emotii musicale, plastic….

In aceasta carte , vecinatatile simbolice ale poeziilor semnate de Nicolae Nasta, Malina Cajal, Elena Dragos, Ana Tudoras, Dan Faur, Mircea Micu, Florin Iordachescu, George Zarafu, Victor Tulbure, Virgil Carianopol, si inca multi altii, vorbesc despre destinul fiecaruia dintre noi, cititorii si fostii actori de ocazie. Si mai vorbesc aceste texte poetice si despre felul in care credem cu tarie ca trebuie pastrata acea stare de ingenuitate, pe care doar poetii de aceasta rasa o pot transfera dincolo de barierele de deceniu , de secol , de varste.

Si tocmai de aceea , recunostinta noastra, a parintilor si a editorilor se indreapta prin antologia Versuri mici, pentru pitici catre aceasta casta nobila a creatorilor de emotie poetica.